Rob Grabert

Rob Grabert, volleybalprof en gezondheidsfreak

Rob Grabert, behoort tot de zogenoemde gouden generatie volleyballers, die in 1996 in Atlanta de gouden medaille won.

Rob Grabert, geboren op 5 febr. 1964 in Hilfart (Dld.) nam tweemaal deel aan de spelen, in Seoul 1988 en Atlanta 1996. Ten tijde van zijn deelname aan de spelen in Seoul speelde hij in Geldrop voor Nashua/VCG.
Het nog jonge team stond onder leiding van Arie Selinger met behalve Rob Grabert, ook Ron Zwerver, Peter Blangé en Jan Posthuma, had zich verrassend geplaatst voor Seoul. Het team behaalde een zeer verdienstelijke vijfde plaats in het toernooi.  In het begin van de jaren negentig speelde Rob Grabert als professional in Italië.

In 1989 werd het plan gelanceerd om met de volleybalploeg een medaille te halen in Barcelona 1992. Spelers werden losgeweekt van hun teams en waren full-time bezig met hun grote ideaal. De trainingen waren in de Bankras-sporthal in Amstelveen. Later werd het project wel het Bankras-model genoemd.  In Barcelona behaalde het team (zonder Rob Grabert) de zilveren medaille, onder leiding van trainer Arie Selinger.

Daarna werd vol ingezet op goud in Atlanta. Het team staat inmiddels onder leiding van de bevlogen Joop Albeda. Spelers worden opnieuw losgemaakt van competitieverplichtingen. Enkele spelers, die in de lucratieve Italiaanse competitie speelden, werden later aan het team toegevoegd.  Rob Grabert heeft ook alles, incl. zijn studie, aan de kant gezet om het hoogst haalbare, de gouden medaille, te behalen. Na een spannende competitie was Italië in de finale de tegenstander. In de poule wedstrijd was Italië nog met 3-0 te sterk geweest voor het Nederlandse team, maar gaandeweg was het team gegroeid. In een spannende vijfsetter, werd tenslotte de laatste set met 17-15 gewonnen en daarmee de gouden medaille. De winst in de finale werd later tot het sportmoment van de eeuw gekozen.
Rob Grabert was wisselspeler tijdens de finale.

Na de spelen speelde Rob nog een jaar in Duitsland, waarna hij in 1997 stopte met de sport. Rob was als sportman altijd al geïnteresseerd in gezonde, biologische, ecologische voeding. Na zijn carrière werd hij gevraagd om in een Duits biologisch bedrijf te komen werken. Momenteel is hij eigenaar van enkele bedrijven, die biologische voeding produceren.

  

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Apostelhuis
Blokhut in de bossen van Mierlo-Hout.
Misdienaars van de Brigidaparochie Geldrop
Kaart van Helmond door Jacob van Deventer, ± 1540.
images/hourglass.png

ZOEKEN...