Carla Geurts: veel waardering in Canada voor haar topsportverleden

Carla Geurts, geboren op 20 april 1971 te Geldrop, nam deel aan de Spelen in Atlanta 1996 en in Sydney 2000 op het onderdeel zwemmen.

In Atlanta kwam Carla naast de 4x200 meter vrije slag estafette uit op de 400 meter vrije slag en de 800 meter vrije slag. Op de 4x200 meter estafette zwom het Nederlandse team in de 1e serie van de eliminatie naar de 2e plaats. In de finale werden Carla Geurts, Kirsten Vlieghuis, Minouche Smit en Patricia Stokkers zesde. Op de 400 meter vrije slag werd Carla na een derde plaats in de series uiteindelijk zesde in de finale in een tijd van 4:10,06. Op de 800 meter vrije slag veroverde Carla een vierde plaats in de series en werd ze zevende in de finale met een tijd van 8:40,43.

In Sydney kwam Carla op dezelfde onderdelen uit als in Atlanta én op de 200 m vrije slag. Op de 4x200 meter estafette werd door het Nederlands team - bestaande uit Carla Geurts, Chantal Groot, Haike van Stralen en Manon van Rooijen - in de 1e serie van de eliminatie naar de vijfde plaats gezwommen, niet genoeg voor de finale. Op de 200 meter vrije slag zwom Carla naar een vierde plaats in de series, waarmee ze zich net plaatste voor de finale. Daarin werd ze zevende in een tijd van 4:12,36.
De 800 meter vrije slag leverde Carla, na eveneens een vierde plaats in de series, een zevende plaats op in de finale in 8:40,43. (exact dezelfde finaleplaats en tijd als in Atlanta!!).

Carla behoorde niet tot de echte wereldtop, totdat ze onder de hoede kwam van trainster Marianne Heemskerk. Ze behaalde in totaal 15 nationale kampioenschappen, veelal op de langere afstanden. Op de EK 1995 behaalde ze zilver op de 400 m vrije slag en er was ook zilver op de WK van dat jaar op de 400 en 800 m vrije slag.

In 2002, na afloop van de wereldkampioenschappen in Fukuoka, beëindigt Carla Geurts haar topsportcarière.

Sinds 1996 woont zij in Canada, waar ze op 9 september 2003 in het huwelijk trad met haar zwemtrainer Andrew Cole.
Ze is afgestudeerd in bewegingswetenschappen (Amsterdam 1996) en later ook nog in Canada aan de faculteit Biology and Kenesiology (2005). In Canada ontving zij mede door haar Olympisch verleden een studiebeurs. Daarnaast heeft zij, naar eigen zeggen, in Canada sowieso meer erkenning ervaren voor haar prestaties.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Stalmeester Frits Raijmakers met stier Sjors.
Slagerij Wilde
Bejaardenoord Bethanië.
De Steenoven in Helmond. Fotograaf J.C.P. Vogels.
images/hourglass.png

ZOEKEN...