Lierop - KI station

Nogmaals: Goliath

Lierop – In een andere bijdrage krijgt u een foto van Goliath gepresenteerd.

Een kolossale fokstier, die voor veel nakomelingen in Peelland en misschien ook wel daarbuiten heeft gezorgd. Kunstmatige inseminatie wordt al vele jaren toegepast in de veeteelt. Voor het fokken van koeien en varkens in de vlees- en melkindustrie wordt bijna uitsluitend met kunstmatige inseminatie gewerkt. Slechts weinig veeboeren hebben zelf nog mannelijke dieren. Gespecialiseerde bedrijven houden bepaalde stieren en beren met de gewenste erfelijke eigenschappen. Die kwaliteiten worden doorgegeven aan hun nakomelingen door ze te kruisen met die van daarvoor geselecteerde vrouwelijke dieren uit de regio. Zo ontstaan betere rassen met een hogere opbrengst.
In Peelland bevindt zich een KI-Station aan de weg van Lierop naar Mierlo. Daar werd op een goede dag dit gezelschap op de foto gezet. Maar wanneer? En bij welke gelegenheid? En wie zijn deze heren? Weet u het? Laat dan een bericht achter via het onderstaande reactieformulier.
 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Naam Geldrop
Het Eindhovens kanaal in 1890
Dankwoord Baron Speyart v Woerden in stadhuis Breda t.g.v. jubileum Stedelijk Museum Breda, 1967 (Breda Beeldcollectie, B. Speekenbrink)
Wapen Geldrop
images/hourglass.png

ZOEKEN...