Fam. Coolen - van Berlo

Op 't Hout

Fotograaf Kat schoot dit plaatje op Mierlo Hout en wel in augustus 1944.

De huidige Helmondse wijk ‘t Hout was toen nog een kerkdorp van Mierlo. Het zijn de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Eindhoven zal op 18 september bevrijd worden en daarna is Helmond aan de beurt. Op de foto zien we de familie Coolen. Ze zitten in alle rust achter hun huis aan de Hoofdstraat 86. Antonius Martinus Coolen is schoenmaker. Hij is geboren in 1880 en kijkt uit naar zijn pensioen. Rechts van hem zien wij zijn vrouw Maria Helena van Berlo die een jaar jonger is. Zij zit zo te zien te haken. Dochter Francina Petronella is de was aan het doen. Zij is van 1921. Het meisje dat over de schutting gluurt kennen wij niet. Ook de baby op de knie van de heer Coolen is ons onbekend.
Weet u meer over het jonge grut op deze afbeelding? Dan zien we gaarne uw informatie tegemoet via het onderstaande reactieformulier.
 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
 Op de foto zien we voor de auto links Jan van Abbe met zijn miniatuur Tiroler hoedje met krulveer, rechts Jacques van der Meulen met rode Montenegrijnse muts. Tussen hen in verslaggever Went.
Daniël Wittig voor zijn woning in slop Plaats 3
Slagerij Wilde
De Peel boven Langen Ryser Grooten Bergh.
images/hourglass.png

ZOEKEN...